1 year ago

[Live@@Följ]* Frölunda Färjestad Live Direkt på TV Färjestad mot Frölunda Live 29 mars 2023

Frölunda Färjestad Live Direkt på TV Färjestad mot Frölunda Live 29 mars 2023

➤📺📱👉Frölunda Färjestad Live

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Färjestad tvingade fram en sjunde och avgörande match efter 4–2 i Göteborg.

En utebliven utvisning i slutet blev omdiskuterad.

– Han träffar bara huvudet, klart att det ska var en utvisning, säger Frölundamålvakten Lasse Johansson, som blev pååkt av Henrik Björklund.

Efter idel hemmasegrar vann Frölunda match fem i Karlstad. Färjestad var därför tvungna att vinna på bortais i Göteborg för att hålla säsongen vid liv.

Så blev det och nu väntar en sjunde och avgörande kvartsfinal på onsdag.

Då lyckades Färjestad vinna borta mot Frölunda med 4–2.

Därmed väntar en sjunde och avgörande match på onsdag i Karlstad.

Bortalaget Färjestad var effektiva under inledningen av matchen. Henrik Björklund satte dit 1–0, innan Daniel Viksten tunnlade Lasse Johansson och skickade in 2–0.

Frölundas Linus Nässén gjorde dock ett viktigt reduceringsmål i den andra perioden, och hemmalaget inledde därefter en kvitteringsjakt.

Majoriteten av de 12 044 som var på plats i Scandinavium fick också jubla i den tredje perioden, när Jere Innala tryckte in 2–2.

Omdiskuterad situation Men trots det fick Färjestad sista ordet, då Mattias Göransson gjorde 3–2.

Under matchens slutskede hamnade Henrik Björklund i en omdiskuterad situation med Lasse Johansson. Färjestad-spelaren åkte på Johansson i Frölunda-målet, men det kom ingen åtgärd från domaren.

Avslutningen blev dramatisk – och omdiskuterad.

När Frölunda jagade kvittering blev lagets målvakt Lasse Johansson påkörd av Henrik Björklund med fem minuter kvar. I sekvensen efter fick istället Frölunda en utvisning, sedan Petteri Lindbohm crosscheckat Björklund.

– Jag tycker jag tar ett bra säkerhetsavstånd på målgården. Jag vill korsa framför mål och han störtar ut, säger Björklund.

Lasse Johansson var tydlig med vad han tyckte om Björklunds agerande:

– Han träffar bara huvudet, klart att det ska var en utvisning. De missar den utvisningen, men det är sånt som händer. Petteri (Lindbohm) står upp bra i den situationen och visar att de inte ska köra på målvakten. Sedan är det gränsfall om jag är utanför eller innanför målområdet, samtidigt tar den bara i huvudet.