-
Last release
1 year ago

LIVE-Följ* Skellefteå mot Rögle Live Direkt på TV ishockey Rögle Skellefteå Live On 22 mars 2023

Rögle BK spelar mot Skellefteå AIK den 22 mars 2023 kl. 18:00:00 UTC.Rögles knock – vann mot tabelltvåan Skellefteå Skellefteå utjämnade mot Rögle: ”Otroligt viktigt”

🔴📺LIVE📲👉Skellefteå mot Rögle

Skellefteå har kvitterat till 1–1 i SM-kvartsfinalen i ishockey mot Rögle.

Kombinationen Jonathan gånger två, Pudas och Johnsson, låg bakom den viktiga 2–0-segern i Ängelholm.

I C More-intervjun under den första periodpausen satte Rögles Linus Sandins ord på hur den andra kvartsfinalen mot Skellefteå i mångt och mycket såg ut.

Kanske var det en bra ishockeymatch objektivt sett men underhållningsvärdet, sett till mål och vassa chanser, var lågt.

Fortfarande efter två perioder var ställningen 0–0.

Där och då var det fördel Skellefteå i skottstatistiken (21–10) och fördel Rögle i antalet numerära överlägen (3). Men varken skottfrekvens eller powerplay-lägen gav utdelning under matchens första 40 minuter.

Det skulle krävas ett ögonblick av briljant speluppfattning för att spräcka nollan.

Tidigare i veckan tilldelades Jonathan Pudas Salming Trophy, priset som går till säsongens bästa svenskfördda back i SHL, och på lördagen visade han varför.

Halvvägs in i slutperioden laddade Pudas för skott vid blålinjen. Men 29-årigen lurade hela Rögleförsvaret, inklusive målvakten Christoffer Rifalk, och drog i stället i väg en hård passning mot den bortre stolpen. Där stod Jonathan Johnsson välplacerad och kunde styra in 1–0 till bortalaget i öppet mål.

Skellefteå kopplar greppet i kvartsfinalerna mot Rögle efter storseger på hemmaplan i match tre. Skåningarna, som inte fick pucken i mål under den förra matchen, blev mållösa ännu en gång samtidigt som Skellefteå hade bättre offensiv lycka.

Skellefteå gick upp i tidig ledning genom två snabba mål från Joakim Lindström och Oscar Möller. Det samtidigt som målvakten Linus Söderström höll tätt bakåt. Skellefteå vann till slut med 5–0 och har nu 2–1 i matchserien, men Rögletränaren Cam Abbott har redan siktet inställt på revansch.