-
Last release
1 year ago

Direkt-TV* Växjö mot Luleå Live Följ på TV ishockey Luleå Växjö Live On 22 mars 2023

Luleå Hockey spelar mot Växjö Lakers HC den 22 mars 2023 klockan 18:00:00 UTC.Leo Komarov fick matchstraff – rejäl uppförsbacke för Luleå mot Växjö.Luleås tunga minuter mot Växjö – matchstraff och två insläppta mål

🔴📺LIVE📲👉Skellefteå mot Rögle

Rögle jagar en kvittering i matchserien mot Skellefteå efter två raka förluster, och behöver få igång nyckelspelare som Tambellini och Kasper. Är det ikväll det lossnar?

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Växjö tog snabbt en tvåmålsledning mot Luleå.

Men uppförsbacken blev bara brantare när Leo Komarov fick matchstraff för slagsmål.

– Vi kramas bara lite. Där jag har spelat händer sånt, man måste inte göra så stort nummer av det, säger Komarov.

För Skellefteå gäller det att försöka dryga ut till tre raka vinster och sätta Rögle i rejäl brygga. Inför kvällens match byter laget målvakt, och istället för Söderström är det Touhimaa som vaktar kassen.

Såhär ställer lagen upp i den fjärde kvartsfinalen:

Luleå är på jakt efter att kvittera matchserien och har, inför kvällen, fått både ett stort avbräck och rejäl förstärkning.

Komarov missar kvällens match efter slagsmålsavstängningen senast, men Komarek är tillbaka efter skadan i den första kvartsfinalen.

Växjö vann första kvartsfinalen med 2-0 på hemmais, medan Luleå lyckades ta revansch i Norrbotten genom 1-0 i match två.

I en matchserie där båda lagen ännu inte gjort mål i samma match, började matchen i ett ganska låst läge. Luleå var tunga under den första perioden och kunde då skryta med att Växjö enbart mäktat med två mål på sju perioder.

Imponerande av Luleå då Växjö skapat en del målchanser i alla matcher hittills.

Men det skulle lossna tidigt i den andra perioden. Efter cirka tre minuter hittar Häman Aktell in genom en klunga av Växjö- och Luleåspelare och slår in ledningsmålet från relativt långt håll.

Brendan Shinnimin svarade nästan omgående med sitt fjärde slutspelsmål.

Efter en 2–0-vinst i den första kvartsfinalen föll Växjö senast med 0–1 i Luleå. Ställningen är således 1–1 i matcher inför den viktiga Game 3, som spelas under måndagskvällen i VIDA Arena.

En ny vecka är kommen och den inleds direkt med match då Game 3 går av stapeln i VIDA Arena. Växjö fick en smakstart på kvartsfinalserien då man lyckades vinna den första fajten med 2–0, efter att endast ha släppt till nio (!) skott på mål. Game 2, som spelades i Luleå under lördagen, blev en tajt historia. Hemmalaget drog till slut det längsta strået och segrade med 1–0 efter att Joonas Rask gjort matchens enda mål i slutet av mellanakten.